Ceciter rumah d Shah Alam.. Ade kemusykilan tentang rumah seksyen 2!!

Hye korang.. berminggu jugak wany x bukak blog nie.. bz sangat.. ramai yg tertanya pasal kisah hantu rumah kt Seksyen 2 Shah Alam.. Tapi ari nie wany dpat tau lagik ade rumah2 laen yg 'berhantu' kt Shah Alam (agaknya 'hantu' nie suke duk kat Shah Alam kot)nie citer wany dpat dari blog 'berhantu'.. hehehe.. Meh kite tgk.. Kat sini gak ade kemusykilan tentang rumah Seksyen 2 tue..

Salam sejahtera kepada semua readers dan juga rakan-rakan bloggers sekalian.Hari ini,saya akan berkongsi sedikit tentang ‘Rumah-rumah di Shah Alam’.Kenapa saya letak pengikat kata ( ‘ ) pada ayat saya?Itulah tajuk yang saya akan share kan kepada anda harini.

Nampak pengikat kata tu pun anda sume dah tau kan kenapa?Ok la senang cerita bagi anda yang tak faham-faham,ok maksud saya disini ialah RUMAH BERHANTU,bukan rumah berhantu yang korang selalu masuk kat funfair tu,tapi ini adalah realiti.

Bukanlah maksud saya nak takutkan korang sume,tapi saya nie pun cuma nak berkongsi dengan korang jer..Mana la tau,adik,kak,abang,atau anak-anak anda sambung belajar atau kerja di Shah Alam nie,nak beli rumah atau nak sewa rumah di Shah Alam kan?So lebih baik saya share kepada korang daripada saya simpan sorang dan duk diam jer betul tak?Dan saya yakin ramai dikalangan korang nie dah tau antara rumah-rumah yang popular (berhantu) di Shah Alam,contohnya macam rumah di seksyen 12.Yup,yang tu memang la,memang dah rumah tinggal pun,takde orang dan orang takkan jual dan bagi sewa kat sesiapa dah.Tapi masih ada rumah-rumah yang owner dah tinggalkan,dan bagi sewa kepada student-student dan penyewa-penyewa lain.Mari saya sharekan disini beberapa buah rumah dan sedikit details tentangnya :


1.Rumah tepi Sirim,Seksyen 2,Shah Alam

Komen daripada owner gambar : Haa yg ini special, penghuni original (chinese family) dok rumah ni sekitar lewat 70s, lepaih tu ada tragedi yg terjadi, aku pun tak suka nak cerita benda2 tak elok ni, rumah tersebut dibiarkan sekian lama, lepaih satu satu penyewa masuk/keluar sebab tak tahan asyik kena dok kacau je, bila Al-Arqam menyewa rumah tersebut, depa dok ramai2 dlm banglo tu.. bangun pagi, badan ada yg calar-balar, ada yg kena pindahkan tempat lain,bila start 11 onwards bunyi riuh satu rumah mcm ada party.. etc, lepas tu kosong balik, lepaih tu..rumah tersebut dibuat tempat belajar english language, dan akhirnya ditukar kepada pejabat, dan telah diubah-suai berberapa kali, jadi staf dtg pkl 7am, 7pm mesti dah takda org kat dlm tu, aku nasihat kalau nak usha tmpt ni jgn la p malam, sbb ramai p malam(padahal usha kat luaq ja) balik rumah depa demam, its no joke OK.


2.Seksyen 2,Shah Alam (Dah roboh kot)

Rumah lama dahulu penghuninya India,ditinggalkan lewat 80an,jiran2 sekeliling selalu nampak lembaga hitam keluar masuk rumah.Rumah ni pernah masuk dalam rancangan Pemburu Hantu.Mula-mula berlagak terer,bila terjumpe masing-masing lari.


3.Rumah RM50,Seksyen 2,Shah Alam (Rumah nie yg aku musykil)

Rumah nie sama citer ngan citer seblum nie..Sangat menakutkan.. Yang peliknye rumah nie mmg nmpak 'berhantu'.. (Aku dh pening) korang rase mane satu betul??


4.Banglo Kayangan,seksyen 12 Shah Alam

Ok korang,rumah nie,macam yang korang tengoklah,memang owner dia,tuan tanah ke sapa-sapa ke memang takkan bagi sewa la kat korang.Yang nie korang tak perlu risau,kalau ada orang nak bagi sewa pun,korang takkan la nak duduk rumah macamni kan?Bango ini dikenali sebagai Banglo Kayangan,terletak di seksyen 12 Shah Alam.Ramai orang cakap rumah ni rumah Mona Fandey,tapi maaf,saya takde bukti kukuh tentang rumah ni sape punya.Banyak sangat dah versi cerita tentang rumah nie.Ada orang cerita rumah nie dulu terbakar,orang gaji mati kat dapur,ada orang cerita anak owner rumah ni mati kat buaian dan macam-macam lagi.So pandai-pandai la korang buat research balik.

Pasal rumah yang wany citer ari tue member fb wany Ah Kasi Saytell ade wat research.. Dorang jadik 'Seekers'.. Nanti wany akan share kan kt korang k..

xoxo
azwanyrazak









3 comments:

sue sofian said...

hurmmm.. rumah RM50 seksyen 2 tu rasanya mcm btol.. sbb ade lecturer slalu pegi umah sebelah umah tu.. sblh umah tu umah sorg ustaz ngajar ngaji.. slalu la dia citer psl umah tu.. x pyh gi umah tu tp dok kat tingkat atas umah dia je pun dah bleh kene kacau..

Anonymous said...

rumah banglo kayangan..
kami dari kumpulan mncri entiti paranormal telah pon mmbuat reserch dan mmbuat rakaman spnjang kami berda di dlam kawasan rumah banglo kayangan syeksyen 12 tersebut..berbgai agenda telah pon berlaku pada kami di mlm tersebut..berikut segala ape yg terjadi ada dalam rakaman handycam kami..
berminat untuk melihat vedio realaiti ruamh tersebut hubungi sy benjie vedio cam record assistant berminat untuk berkongsi pnglaman kami pada anda sume yg berminat..
hubungi benjie untuk melihat rakaman sepnjang kami berada di dlam ruamh tersebut..
0136422416 benjie

Alice Wewen said...

waa..seram2..p actually rumah mona fendy yg sbnar kt ne yek??

Click Me!

Hak Cipta Terpelihara Oleh Azwany Razak ^_^ 2009-2013